Irmstraat 27
6369 VL Simpelveld
Nederland

NL +31 (0)6 13708224
info@co-3.eu

Privacyverklaring
CO3: de scheikundige benaming voor het materiaal waaruit meteoriet bestaat.
Zeldzaam, sterk en bij inslag heeft het een enorme impact.
Zo is ook CO3 real estate solutions: een zeldzame, maar ijzersterke combinatie
van creatieve concepten, duurzaam development en commercieel management.
Ontwikkeling ruimtelijk-economische toekomstvisie Shopping 2 Genk

Project: ontwikkelen van een ruimtelijke-economische toekomstvisie van Shopping 2 te Genk (België)
Functie: adviseur / conceptontwikkelaar / projectontwikkelaar / stadssocioloog
Opdrachtgever: Stad Genk (België)
Jaar: 2016-2018

Omschrijving:

Stad Genk wil Shopping 2 terug op de kaart zetten in het centrum van de stad. Daarom gaat de stad in samenwerking met de eigenaars, handelaars en bewoners van Shopping 2, begeleid door het externe bureau CO3 een ruimtelijk-economische toekomstvisie uitwerken. De stad voorziet daarvoor 200.000 euro. Deze maand start dit proces met een participatietraject. Twee dagen per week is CO3 ter plekke aanwezig en kan iedereen zijn ideeën en mening kwijt over de heropleving van Shopping 2.

De voorbije jaren investeerden de stad en diverse private partners in Genk-Centrum intensief in de doorontwikkeling van het stadscentrum. Naast de recente uitbreiding en renovatie van Shopping 1 door Wereldhave is er in het voorbije decennium ook zwaar geïnvesteerd in de zone tussen de Grote Markt en het stadhuis. Zo ontstond er een sterke looproute in het handelscentrum van het stadhuis, over het Sint Martinusplein en de Marktstraat tot Shopping 1. Shopping 2 bevindt zich letterlijk centraal op deze looproute, maar had het de voorbije jaren niet gemakkelijk.

Het sterk veranderende retaillandschap van vandaag is zo’n duidelijk eigen profiel nodig. De uitwerking daarvan start daarom met een groots opgezet participatietraject.  CO3 zal twee dagen per week aanwezig zijn in een leegstaand pand in Shopping 2. Daar worden de verwachtingen van de belangrijkste stakeholders in kaart gebracht, de kansen gedistilleerd en contacten gelegd om vervolgens op één lijn te staan. De studie gaat uit van het potentieel van Shopping 2 zelf en van de lokale context om een onderscheidend vermogen te creëren. CO3 laat zich hierin bijstaan door externe experten uit diverse domeinen.